ŞİWAN PERWER ASLINDA KİM ?

 ŞİWAN PERWER ASLINDA KİM ?





Kürt müziğinin tartışmasız en büyük isimlerinden bir tartışmasız Şivan Perwer’dir. Yalnızca coğrafyamızda değil Dünya’nın bir çok ülkesinden onu dinleyen konserlerine katılan hayran kitlesi bulunmaktadır.

Asıl adı İsmail Aygün dür.
23 Aralık 1955 yılında Urfa/Viranşehir de doğmuştur. 

Aslen Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Keferzé köyündendir.

Aygün ailesi, aileler arası husumetten ötürü Urfa’nın Siverek ilçesine göç etmiştir.
 Şivan Perwer’in çocukluğu burada geçmiştir.

Şivan Perwer matematik okumuştur. İlk sanatsal başarıları da 1970 yılı başında almıştır.

 1976 yılında, hakkında yürütülen soruşturma sebebiyle yurtdışına çıkarak Almanya’nın Köln şehrine yerleşmiş ve eşi Gülistan Perwer ile evlenmiştir.


Şivan Perwer, Kürtlerin sosyopolitik gerçeklerini, ekonomik zorluklarını dile getirdiğinden yıllar yılı bütün şarkıları, hatta sadece aşktan söz eden şarkıları bile, Türkiye, İran, Irak ve Suriye’de  yıllarca yasaklanmıştır.

Ancak tüm yasaklara, yıllarca hapis yatma ve öldürülme riskine rağmen kasetleri elden ele dolaşmaya devam etmiştir.

Şivan Perwer, zamanının çoğunluğunu dünyanın dört bir yanında sahne almak üzere gittiği yolculuklarda geçirmekte, Kürt müziğinin sesi ve özgürlük çığlığını dört bir diyara taşımaktadır.



Bütün dünyada Kürt Kültürünün temsilcisi olarak kabul edilen Şivan Perwer, 2004 yılında, toplumda sanat ve kültürün gelişimine ve yaygınalştırılmasına katkıda bulunmak üzere, Almanya’nın Frankfurt kentinde Şivan Perwer Uluslararası Kültür Vakfını Kurmuştur. 

Daha fazla sayıda insana ulaşmak, kültür ve sanat misyonunun layıkıyla yerine getirmek üzere vakıf, 2007 yılından itibaren Almanya’nın Bonn kentine taşınmış sanat, kültür ve eğitim faaliyetlerini kendine ait genişçe bir binada icra etmektedir.

Hergün yeni bir Sanatçı çıkabilir,
ama bir Şıvan Perwer daha dünyaya gelmez !

Etiketler;
Şiwan Perwer Aslında Kim ?,  şıwan perwer kim, şıwan perwr nereli,şivan perwer, şivan perwer 2018, şivan perwer xezal, şivan perwer kinem, şivan perwer kani kani, şivan perwer dur, şivan perwer kine em, şivan perwer hekimo, şivan perwer kani, şivan perwer bave fexriya, şivan perwer berivane, şivan perwer bütün şarkıları, şivan perwer buhare, şivan perwer bave lalo, şivan perwer barane, şivan perwer gülistan perwer,  şıwan perwer şarkıları,


Yorumlar