Xecê Herdem Aslında Kim ?



Xecê Herdem Aslında Kim ?








Hepimizin ilk olarak Canın Olayım Şarkısı ile 
tanıdığımız Xece Herdem daha sonra Kürtçe
Şarkılar çıkararak önemli bir çıkışla sesini duyurmuştur.

Bu bağlamda her ne kadar tüm şarkıları Kürtçe Şarkılar olmasa bile seslendirdiği eserlerle Kürt Sanatçıları arasında yer edinmiştir. Kendisine has uslüp ve sesi ile beğenileri üzerine çekip özellikle Kürt Gençlerinin ilgi odağı olmuştur.



Ailesi Maraş Katliamı sırasında göç etmiş ve XECE Mersin de dünyaya gelmiştir. Bu nedenle XECE HERDEM aslen Kahramanmaraşlı ancak 1993 Mersin Mezitli doğumludur.

İsminin Türkçe anlamı ise Hatice olup, soy ismi HERDEM her zaman anlamına gelmektedir.

XECE HERDEM’in 7 kardeşi vardır. 7 çocuklu ailenin 8’inci çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.

XECE HERDEM’i müziğe ilk bağlayan isim ise Selda BAĞCAN olmuştur. XECE HERDEM henüz 9 – 10 yaşlarındayken Selda BAĞCAN’ın “Dön Gel Birtanem” şarkısını seslendirmiş ve seslendirdiği bu şarkıyla müziğe olan ilgisi artmış ve müzikle o günden sonra hiç kopmamak üzere bağlanmıştır.

XECE HERDEM ilk sahne deneyimlerini Mersin’de derneklerde görev alarak yapmıştır. Uzun süre derneklerde sahne alan XECE HERDEM bu sahnelerle oldukça tecrübe kazanmıştır.

XECE HERDEM şu kadar yıldır müzik hayatındadır gibi sabit bir tarih söylenmesinin imkanı yok. Bu soru XECE HERDEM’e yöneltildiğinde ise o bu soruyu” ben kendimi bildim bileli müzikle yaşarım” olarak yanıtlıyor.

Birçok şarkıyı seslendirmiş olan XECE HERDEM birçok şarkıya klipte çekmiştir. Bugüne kadar hazırlanmış bir albümü bulunmasa da XECE HERDEM yaptığı çalışmalarla yeni bir albüm çıkarmayı hedeflemekte ve bu yolda emin adımlarla yürümektedir.

Albüm çalışmalarına son hız devam eden sanatçının en büyük hayalinin ise Kürt müziğine katkı sağlamak olduğu bilinmektedir.


Etiketler;
xace herdem kim, xace herdem kaç yaşında, xace herdem nereli, xecê herdem, xece herdem nerden düştüm ben bu aşka, xecê herdem yine sen, xece herdem çavken, xecê herdem 2018, xecê herdem neden gülüm yeni 2018 (akustik), xece herdem neden gülüm, xecê herdem yalan dünya, xece herdem canın olayım, xecê herdem mani, xecê herdem kimdir, xecê herdem nerelidir, xecê herdem kaç yaşında, xecê herdem ne demek, xecê herdem şarkıları, xecê herdem ailesi, xecê herdem aslında kim, who is xecê herdem,


Yorumlar